Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 1 kostek
mleko 4 łyżek deserowych
kakao 4 łyżek deserowych
cukier 1.5 szklanek
jajko 4 sztuk
mąka 1.5 szklanek
proszek do pieczenia 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztukWykonanie:Czynności:
Margarynę,
mleko,
kakao,
cukier włożyć do garnka i zagotować, aby
cukier się rozpuścił. Ostudzić i dodać 4
żółtka.Oddzielone
białka wlać do miseczki. Odlać z masy 0,5 szklanki do posmarowania
tortu. Następnie wymieszać 1,5 szklanki
mąki,
proszkiem do pieczenia i
skórką z cytryny (lub
sokiem). Dodać pianę z 4
białek. Wymieszać i wlać do formy. Piec ok. 40 min. Po upieczeniu posmarować tort odłożoną masą.SMACZNEGO!!!Uwagi:Nie neleży dodawać
jajek do polewy.Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: pepaData: 2011-10-10kocham ten przepisAutor:
patrykData: 2011-04-24jadałem lepsze, ale może być.Autor: tysiaData: 2010-09-13to stary przepis na murzynek, i wlasnie bez
skorki cytrynowej...Autor: KasiekData: 2010-08-12Wystarczą dwie łyzeczki
proszku do pieczenia:)Autor: PatulaData: 2010-07-14oraz kilka lyzek
proszku do pieczenia i
aromat rumowy :)Autor: patulaData: 2010-07-14brzmi smakowicie ale ja pieklam bardzo podobne cisto i
skorka z cytryny nie byla potrzebna a zamiast
mleka dalam pol szklanki
wody smak byl bardzo podobnyAutor: karolina...Data: 2010-05-03W jakiej temperaturze nalezy piec... ? Jakie ma wymiary miec blaszka, czym ma byc wyłożona?? nie pelne informacje wogole tu sa ;/Autor: [[[jaga]]]Data: 2010-05-02dobre ciastoAutor: ;-DData: 2010-03-09Ciasto wyśmienite!!!Autor: EwaData: 2010-01-17Ja dodaję 7 łyżek
wody i 2 łyżeczki
proszku do pieczenia. Jest wtedy dobre. Skórka niekoniecznie- moje dzieci lubią z
orzechami lub
rodzynkami.Autor: LolData: 2009-11-10LUDZIE !!
DAJCIE MI ŁATWY PRZEPIS NA CIASTO ...BO CHCE ZROBIĆ NIESPODZIANKĘ MAMIE...LOLAutor: madrinaData: 2009-08-13Pyszne cisto...ale mam troche uwag - zbędna
skórka cytryny - za dużo
proszku do pieczenia - za mało
mleka ( ja dawałam na oko, ale
mleka o połowe więcej, a proszku o połowe mniej )Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: