Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pierś indyka 400 gramów
olej 2 łyżek stołowych
awokado 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
kukurydza z puszki 250 gramów
kolendra - pęczek 0,5 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
limonki 3 sztuk
chili w proszku 2 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
chipsy tacos według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:
Mięso skropić
sokiem z jednej
limonki, oprószyć łyżeczką sproszkowanego
chili i
sola. Usmazyć na
oleju z obu stron. ostudzić i pokroić w plastry. Oczyszczone
awokado pokroić na cząstki, skropić
sokiem z 1/2
limonki. umyte
pomidory pokroić w plasterki.
Kukurydzę osaczyć z zalewy. Opłukaną
kolendrę połowę posiekać. oczyszczone papryczki pokroić w kosteczkę.Sok z 1
limonki wymieszać z
musztardą,
solą, resztą
chili,
oliwą, posiekaną
kolendrą. Resztę
limonki pokroić w plasterki.Na talerzach układać plastry
piersi indyka,
papryczkę chili,
kukurydzę,
pomidory,
awokado, listki
kolendry, plasterki
limonki. Polać
sałatkę sosem. Podawać z
chipsami tacos.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: