ßßß
Składniki:2 dojrzałe avocado1 limonka1 papryczka chilli1 szalotka lub 1/2 czerwonej cebuli1/2 pęczka kolendry1 pomidorsól do smaku (min. 1/2 łyżeczki)Przygotowanie:Papryczkę chilli, szalotkę, kolendrę posiekać bardzo drobno.Avocado przekroić na pół, wyjąć pestkę, przy pomocy łyżeczki wyjąć miąższ.Przełożyć avocado do miseczki i dokładnie skropić sokiem z całej limonki, rozgnieć widelcem lub zmiksować.Avocado połączyć z pokrojonymi składnikami. Doprawić solą do smaku.Pomidora oczyścić z pestek, pokroić na drobną kostkę, delikatnie zmieszać z sosem.Aby salsa nie ściemniała, oprócz dodatku soku z limonki, należy do miseczki z sosem włożyć pestkę z avocado i zakryć szczelnie folią spożywczą.Smacznego