ßßß Cookit - przepis na Mięsne ragout z warzywami i grzybami

Mięsne ragout z warzywami i grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 750 gramów
kasza jęczmienna perłowa 200 gramów
cebula 2 sztuk
marchewka 2 sztuk
pieczarki 250 gramów
seler naciowy 2 łodyga
oliwa 3 łyżek stołowych
bulion wołowy 1 litrów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić na nieduże kawałki. Oczyszczona cebule posiekać, a marchewki pokroić na kawałki. Mięso włożyć na rozgrzaną w rondlu oliwę, mieszając, podsmażyć ze wszystkich stron. Wymieszać z cebula oraz marchewką i podsmażyć. Wlać bulion i dusić 60 minut na małym ogniu pod przykryciem. Oczyszczony, przekrojony na pół seler naciowy pokroić na małe kawałki. Oczyszczone pieczarki pokroić na ćwiartki. Ugotować kaszę w/g przepisu na opakowaniu. Seler, pieczarki oraz kaszę włożyć do rondla z mięsem. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Gotować jeszcze 10 minut. Przed podaniem danie udekorować natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11231/Miesne-ragout-z-warzywami-i-grzybami