ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 750 gramówkasza jęczmienna perłowa 200 gramówcebula 2 sztukmarchewka 2 sztukpieczarki 250 gramówseler naciowy 2 łodygaoliwa 3 łyżek stołowychbulion wołowy 1 litrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na nieduże kawałki. Oczyszczona cebule posiekać, a marchewki pokroić na kawałki. Mięso włożyć na rozgrzaną w rondlu oliwę, mieszając, podsmażyć ze wszystkich stron. Wymieszać z cebula oraz marchewką i podsmażyć. Wlać bulion i dusić 60 minut na małym ogniu pod przykryciem. Oczyszczony, przekrojony na pół seler naciowy pokroić na małe kawałki. Oczyszczone pieczarki pokroić na ćwiartki. Ugotować kaszę w/g przepisu na opakowaniu. Seler, pieczarki oraz kaszę włożyć do rondla z mięsem. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Gotować jeszcze 10 minut. Przed podaniem danie udekorować natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: