Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 750 gramów
kasza jęczmienna perłowa 200 gramów
cebula 2 sztuk
marchewka 2 sztuk
pieczarki 250 gramów
seler naciowy 2 łodyga
oliwa 3 łyżek stołowych
bulion wołowy 1 litrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić na nieduże kawałki. Oczyszczona
cebule posiekać, a
marchewki pokroić na kawałki.
Mięso włożyć na rozgrzaną w rondlu
oliwę, mieszając, podsmażyć ze wszystkich stron. Wymieszać z
cebula oraz
marchewką i podsmażyć. Wlać
bulion i dusić 60 minut na małym ogniu pod przykryciem. Oczyszczony, przekrojony na pół
seler naciowy pokroić na małe kawałki. Oczyszczone
pieczarki pokroić na ćwiartki. Ugotować
kaszę w/g przepisu na opakowaniu.
Seler,
pieczarki oraz
kaszę włożyć do rondla z
mięsem. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Gotować jeszcze 10 minut. Przed podaniem danie udekorować
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: