ßßß Cookit - przepis na Pilaw z pęczaku

Pilaw z pęczaku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pęczak 1 szklanek
filet z pieesi kurczaka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pieczarki 150 gramów
cukinia 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
pomidory konserwowe 1 puszka
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Przelany na sicie zimną wodą pęczak wsypać do rondla, zalać 3 szklankami wody, gotować 30 minut na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn.
Oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać. Oczyszczone pieczarki, marchewkę oraz cukinie pokroić w plasterki. umyte, osuszone mięso pokroić w kotkę. Cebule oraz mięso włożyć na rozgrzaną w rondlu oliwę, mieszając, smażyć ze wszystkich stron. Dodać pieczarki, marchewkę oraz cukinie i mieszając, smażyć kilka minut. Dodać rozdrobnione pomidory razem z zalewą, mieszając, doprawić solą oraz pieprzem. Do warzyw wsypać pęczak, czosnek oraz zioła prowansalskie, wymieszać. Gotować jeszcze 15 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11230/Pilaw-z-peczaku