Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopęczak 1 szklanekfilet z pieesi
kurczaka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pieczarki 150 gramów
cukinia 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
pomidory konserwowe 1 puszka
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Przelany na sicie zimną
wodą pęczak wsypać do rondla, zalać 3 szklankami
wody, gotować 30 minut na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn.Oczyszczona
cebule oraz
czosnek posiekać. Oczyszczone
pieczarki,
marchewkę oraz
cukinie pokroić w plasterki. umyte, osuszone
mięso pokroić w kotkę.
Cebule oraz
mięso włożyć na rozgrzaną w rondlu
oliwę, mieszając, smażyć ze wszystkich stron. Dodać
pieczarki,
marchewkę oraz
cukinie i mieszając, smażyć kilka minut. Dodać rozdrobnione
pomidory razem z zalewą, mieszając, doprawić
solą oraz
pieprzem. Do warzyw wsypać pęczak,
czosnek oraz
zioła prowansalskie, wymieszać. Gotować jeszcze 15 minut na małym ogniu pod przykryciem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: