ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopęczak 1 szklanekfilet z pieesi kurczaka 1 sztukcebula 1 sztukpieczarki 150 gramówcukinia 1 sztukmarchewka 1 sztukpomidory konserwowe 1 puszkaczosnek 2 ząbkioliwa 3 łyżek stołowychzioła prowansalskie według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Przelany na sicie zimną wodą pęczak wsypać do rondla, zalać 3 szklankami wody, gotować 30 minut na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn.Oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać. Oczyszczone pieczarki, marchewkę oraz cukinie pokroić w plasterki. umyte, osuszone mięso pokroić w kotkę. Cebule oraz mięso włożyć na rozgrzaną w rondlu oliwę, mieszając, smażyć ze wszystkich stron. Dodać pieczarki, marchewkę oraz cukinie i mieszając, smażyć kilka minut. Dodać rozdrobnione pomidory razem z zalewą, mieszając, doprawić solą oraz pieprzem. Do warzyw wsypać pęczak, czosnek oraz zioła prowansalskie, wymieszać. Gotować jeszcze 15 minut na małym ogniu pod przykryciem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: