ßßß
Czas przygotowania 1h Osoby do wykarmienia : 41kg cukinii350g marchwi250g cebuli cukrowejsólpieprzłyżka oliwyzielona czubrica7 pieczarek (tyle miałam w lodówce )Cebulę kroimy w drobną kostkę , marchew obieramy dzielimy na pół i kroimy w cienkie plasterki.Cebulę podsmażamy razem z marchewką na oliwie do momentu aż marchew będzie lekko miękka , dodajemy pieczarki pokrojone w plastry i po 5 minutach dodajemy cukinię pokrojoną w średnią kostkę ( jeśli cukinia jest przerośnięta trzeba ją wydrążyć z pestek oraz spróbować czy nie jest gorzka. Za duża cukinia będzie wymagała obrania ze względu na twardą skórkę) Wszystko dusimy na średnim ogniu aż cukinia zmięknie i odparuję nadmiar wody. Przyprawiamy wg gustu. Jeżeli zrobimy bigos na kilka dni możemy go urozmaicić pomidorami lub czosnkiem.