ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoozorki cielęce 500 gramówmarchewka 2 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,25 sztukcebula 1 sztukliść laurowy 1 sztukziele angielskie 3 ziarnaoliwa według uznaniacytryna 1 sztukwino białe 50 mililitrówżelatyna 3 łyżek stołowychroszponka według uznaniapieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorować ozorki i wykroić gruczoły ślinowe. Zalać wodą, dodać oczyszczone warzywa i przyprawy. Gotować 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Zdjąć skórkę i gotować jeszcze 20 minut. Ostudzić w wywarze, wyjąć i pokroić w plasterki. Ze sparzonej cytryny skroić skórkę w paski. Trójkątne salaterki lub inne naczynia natrzeć oliwą i posypać skórką oraz ułożyć mięso.Przecedzony wywar doprawić solą, pieprzem, winem oraz sokiem z cytryny. Gorący połączyć z żelatyną, a gdy zgęstnieje zalać ozorki. Przed podaniem ozdobić je roszponka.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: