ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówcebula 1 sztukmiód 2 łyżek stołowychocet winny 4 łyżek stołowycholej 5 łyżek stołowychrzodkiewki 1 pęczekgroszek mrożony 100 gramówdymka 1 pęczekparówki 12 sztukboczek wędzony 12 plastrykiełki rzodkiewki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Małe, wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Oczyszczona cebule pokroić w drobna kosteczkę.Sos winegret: miód wymieszać z octem, sola i pieprzem oraz połączyć z 3 łyżkami oleju.Oczyszczone rzodkiewki pokroić w cieniutkie plasterki. Groszek zielony gotować 2 minuty w osolonym wrzątku, odcedzić i osączyć. Rozgrzać 2 łyżki oleju i smażyć na nim małe parówki, 6 minut ze wszystkich stron, na średnim ogniu. Odcedzone, osączone ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, przemieszać z rzodkiewkami, groszkiem i sosem winegret. Sałatkę odstawić na 30 minut do lodówki.Dymkę oczyścić, szczypiorek pokroić na kawałki o długości 10 cm. Po jednej parówce i po kawałku dymki zawinąć w plasterki boczku, ponownie położyć na patelnię i smażyć 2 minuty ze wszystkich stron na średnim ogniu. Sałatkę ziemniaczaną przyprawić do smaku sola oraz pieprzem. Udekorować kiełkami rzodkiewki i podawać z podsmażonymi parówkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: