Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
ocet winny 4 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
rzodkiewki 1 pęczek
groszek mrożony 100 gramów
dymka 1 pęczek
parówki 12 sztuk
boczek wędzony 12 plastry
kiełki rzodkiewki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Małe, wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Oczyszczona
cebule pokroić w drobna kosteczkę.
Sos winegret:
miód wymieszać z
octem,
sola i
pieprzem oraz połączyć z 3 łyżkami
oleju.Oczyszczone
rzodkiewki pokroić w cieniutkie plasterki.
Groszek zielony gotować 2 minuty w osolonym wrzątku, odcedzić i osączyć. Rozgrzać 2 łyżki
oleju i smażyć na nim małe
parówki, 6 minut ze wszystkich stron, na średnim ogniu. Odcedzone, osączone
ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, przemieszać z
rzodkiewkami,
groszkiem i
sosem winegret.
Sałatkę odstawić na 30 minut do lodówki.
Dymkę oczyścić,
szczypiorek pokroić na kawałki o długości 10 cm. Po jednej
parówce i po kawałku
dymki zawinąć w plasterki
boczku, ponownie położyć na patelnię i smażyć 2 minuty ze wszystkich stron na średnim ogniu.
Sałatkę ziemniaczaną przyprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Udekorować
kiełkami rzodkiewki i podawać z podsmażonymi
parówkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: