Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
groszek konserwowy 1 sztuk
schab wędzony 300 gramów
boczek wędzony 50 gramówrosół z kostki 0 , 5 szklanek
ocet winny 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek suszony 1 szczypta
olej 2 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane i ostudzone
ziemniaki pokroić a plasterki.
Groszek osaczyć. Oczyszczona
cebulę posiekać.
Schab i
boczek pokroić w kostkę.
Boczek podsmażyć. Rosół połączyć z
olejem i
octem.
Ziemniaki wymieszać z
groszkiem cebulą z
mięsem i skwarkami z
boczku. Polać rosołem, posypać
czosnkiem i delikatnie wymieszać.
Sałatkę przykryć i odstawić na kilka minut, żeby nabrała smaku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: