Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
woda 200 mililitrów
drożdże 25 gramów
olej 1 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
mąka 350 gramówmielona
wołowina 300 gramów
masło 1 łyżek stołowych
Przyprawa meksykańska 1 łyżek deserowych
oregano 1 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
przecier pomidorowy 50 mililitrów
papryka czerwona 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
ser 400 gramówWykonanie:Podgrzej
wodę do temp. 37 st. - w rondelku lub kuchence mikrofalowej.Pokrusz
drożdże do miski, wlej trochę
wody i mieszaj, aż
drożdże się rozpuszczą.Dodaj resztę
wody,
olej,
sól i prawie całą
mąkę. Część
mąki zachowaj do wyrobienia ciasta.Wyrabiaj ciasto, aż będzie gładkie, po czym przykryj je i pozostaw na 40 min. do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, z dala od przeciągu. Podgrzej piekarnik do temp. 250 st.Podsmaż mieloną
wołowinkę na
maśle na brązowy kolor. Dodaj przyprawę meksykańską,
oregano,
sól i rozgnieciony
czosnek.Ciasto rozwałkuj na okrągły placek i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmaruj na wierzchu
przecier pomidorowy i
mięso z przyprawami.
Paprykę i
cebulę pokrój w cienkie paseczki. Tak przygotowane warzywa ułóż na pizzy i posyp tartym
serem.Piecz pizzę przez ok. 10 min., aż lekko zbrązowieje i od razu podawaj.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: