ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka na pizzę 200 gramówoliwa z oliwek 0,25 szklanekoregano według uznaniadrożdże 25 gramówwoda według uznaniasól według uznaniamasło 100 gramówczosnek 4 ząbkisól według uznaniaWykonanie:Do mąki pokruszyć drożdże, dodać sół oraz oregano. Wlać tyle wody, aby dało się zagnieść dość miękkie ciasto, dodać oliwę. Chwilę wyrabiać ciasto, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.Masło czosnkowe: oczyszczony, rozdrobniony czosnek dodać do rozgniecionego widelcem masła(można też dodać posiekana natkę pietruszki), posolić do smaku, uformować kulkę, udekorować natka lub ząbkiem czosnku, włożyć do lodówki.Z ciasta formować kulki średnicy ok. 3,5 cm, układać na blasze, wyścielonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę posmarować oliwa. Piec, aż bułeczki się lekko zrumienią. Podawać gorące z masłem czosnkowym.Uwagi:Można dać samą mąkę na pizzę lub mąkę na pizzę pół na pół z razową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPieczywo weg.Potrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: