Wykonanie
« Powrót  Megaburgery
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 500 gramów
kajzerka 1 sztuk
mleko 1 szklanek
cebula 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
pomidory 2 sztuk
cebula 1 sztuk
rzodkiewki według uznanialiście
sałaty według uznania
ser zółty 6 plastry
keczup 4 łyżek stołowych
bułki sezamowe 2 sztukWykonanie:Namoczona w
mleku kajzerkę odcisnąć. Wyrobić
mięso z
bułką,
jajkiem oraz łyżką posiekanej
cebuli i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Z masy wilgotnymi dłońmi uformować 6 okrągłych bardzo płaskich cienkich kotletów i usmażyć je z obu stron na gorącym
oleju. Pod koniec dodać krążki
cebuli. przekrojone
bułki podgrzać. Dwie połówki nakryć
sałatą. Na
sałatę nałożyć hamburger z
cebula, łyżkę
keczupu,
ser i plasterki
pomidora. Przykryć drugim hamburgerem,
keczupem,
serem,
cebula,
sałata i połówka
bułki. Z pozostałych hamburgerów zrobić twarze wojowników, zdobiąc je
serem,
rzodkiewką i
pomidorami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: