ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 350 gramówmasło 175 gramówcukier 475 gramówsól 1 szczyptażółtka 1 sztukjajka 9 sztukkakao 40 gramówser mielony 1,5 kilogramówcukier waniliowy 1 sztukcytryna 1 sztukbudyń waniliowy 3 sztukśmietana 250 gramówkasza manna 6 łyżek stołowychwiśnie kandyzowane według uznaniacukier według uznaniaWykonanie:Z przesianej maki, 175g cukru, masła, soli oraz 1 żółtka zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.Kakao rozpuścić w 100 ml gorącej wody. Dobrze utrzeć 8 jaj, 300g cukru, cukier waniliowy, sok i skórkę otarta z wyszorowanej cytryny, ser mielony, gęsta śmietanę, budynie oraz kaszę manna. Połowę masy serowej wymieszać z rozpuszczonym kakao. Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim dużą blachę, wyścielona papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć jasna masę serową, a na jej wierzchu rozłożyć kleksy z ciemnej masy. Za pomocą łyżki wykonać z nich marmurek. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach, ostudzić. Wiśnie kandyzowane obtoczyć w cukrze i na przemian: czerwone i zielone, układać na cieście. Sernik pokroić na kwadraty. Można podawać z bita śmietaną lub lodami waniliowymi.Uwagi:Wiśnie kandyzowane zielone i czerwoneAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: