ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowiśnie 750 gramówtwarożek 250 gramówmasło 40 gramówskórka otarta z cytryny 1 łyżek deserowychcukier waniliowy 10 gramówjajka 2 sztukkasza manna 40 gramówmleko 250 mililitrówcukier 100 gramówmasło 60 gramówdrożdże 20 gramówmąka 250 gramówWykonanie:Drożdże rozpuścić w pół szklance letniej wody i zagnieść z mąką, masłem ( 60g) i 100g cukru. Ciasto odstawić do wyrośnięcia.Mleko zagotować, wsypać kaszę i gotować na małym ogniu 8 minut, ostudzić. Kaszę, żółtka, cukier, masło, cukier waniliowy i twaróg utrzeć, dodać skórkę z cytryny oraz ubite na sztywno białka i delikatnie połączyć. Wyrośnięte ciasto rozwałkować i włożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, a na ciasto wylać masę setową, a na niej rozłożyć wydrolowane wiśnie. Pic ok. 60 minut w 190 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: