Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnie 750 gramów
twarożek 250 gramów
masło 40 gramówskórka otarta z
cytryny 1 łyżek deserowych
cukier waniliowy 10 gramów
jajka 2 sztuk
kasza manna 40 gramów
mleko 250 mililitrów
cukier 100 gramów
masło 60 gramów
drożdże 20 gramów
mąka 250 gramówWykonanie:
Drożdże rozpuścić w pół szklance letniej
wody i zagnieść z
mąką,
masłem ( 60g) i 100g
cukru. Ciasto odstawić do wyrośnięcia.
Mleko zagotować, wsypać
kaszę i gotować na małym ogniu 8 minut, ostudzić.
Kaszę,
żółtka,
cukier,
masło,
cukier waniliowy i
twaróg utrzeć, dodać
skórkę z cytryny oraz ubite na sztywno
białka i delikatnie połączyć. Wyrośnięte ciasto rozwałkować i włożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, a na ciasto wylać masę setową, a na niej rozłożyć wydrolowane
wiśnie. Pic ok. 60 minut w 190 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: