Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki 2 gałązki
oregano 2 gałązki
tymianek 2 gałązki
proszek do pieczenia 1 szczypta
olej według uznania
sól według uznania
ser żółty 100 gramów
sałata lodowa 0,5 sztuk
pomidory 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowychWykonanie:
Białka ubić ze szczypta
soli na sztywna pianę. Połączyć z
żółtkami,
mąką, proszkiem, rozdrobnionym
czosnkiem i posiekanymi
ziołami. Masę wlać na rozgrzaną patelnię i posypać
startym serem. Patelnie przykryć i na najmniejszym ogniu smażyć masę ok. 20 minut, aż się zetnie.Oczyszczona
sałatę poszatkować, a
pomidory pokroić na cząstki. Warzywa przełożyć doi salaterki, skropić
octem oraz
oliwą. Gotowy placek pociąć na ćwiartki i podawać z
sałatą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z JajPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: