Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoHochland Fetikos do sałatek 1 sztuk
pomidory 5 sztukkromki
pieczywa tostowego 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
tymianek 1 łyżek deserowych
ocet winny według uznania
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Ser pokroić w kostkę.
Pomidory umyć, z 4 ściąć wierzchy i wydrążyć środki.
Pomidory z zewnątrz i od środka posmarować
oliwą i ułożyć w piekarniku nastawionym na opcję grill. Opiekać 5 minut w 220 stopniach. Ostatni
pomidor po usunięciu gniazda nasiennego pociąć na drobne części i wymieszać z
serem, dodać kromki
pieczywa pokrojone w kostkę i zrumienione na
maśle oraz posiekany
czosnek. Wymieszać z posiekana
natką pietruszki i
tymiankiem, doprawić
sola oraz
pieprzem. Na koniec skropić
oliwą i
octem. Po porcji sałatki włożyć do
pomidorów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: