« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztukboczek wędzony 100 gramówszalotki 12 sztukpieczarki 200 gramówmąka 0,5 szklanekwino czerwone 0,5 litrówbulion drobiowy 0,5 litrówczosnek 1 ząbkinatkapiertruszki 1 łyżek stołowychtymianek 1 łyżek deserowychliść laurowy 1 sztukmasło 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytego kurczaka pokroić na 6 części, natrzeć sola oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Boczek pokroić w kostkę. Szalotki oraz pieczarki oczyścić, a oczyszczony czosnek posiekać. Boczek podsmażyć na łyżce masła, dodać szalotki oraz pieczarki i przesmażyć. Na reszcie masła obsmażyć ze wszystkich stron kawałki kurczaka. Wlać wino oraz bulion i zagotować. Dodać boczek z pieczarkami, czosnkiem oraz wszystkie zioła i dusić ok. 60 minut pod przykryciem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: