ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,75 szklanekmasło 200 gramówjajka 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniakurki 700 gramówcytryna 1 sztukczosnek 3 ząbkisos sojowy 2,5 łyżek stołowychpapryczka chili 1 sztukmasło według uznaniaoliwa 3,5 łyżek stołowychtymianek 1 łyżek deserowychszczypiorek 2 łyżek stołowychśmietana 2 łyżek stołowychWykonanie:Ciasto: przesiana mąkę posiekać z masłem, dodać jajko, szczyptę soli oraz 2 łyżki zimnej wody i szybko zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folie i wstawić na 30 minut do lodówki.Farsz: oczyszczone kurki większe przekroić, a oczyszczony czosnek posiekać. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć grzyby oraz czosnek i doprawić solą, pieprzem, tymiankiem oraz sosem sojowym i dusić 15 minut.Rozwałkować ciasto na grubość ok. 3 mm i wyłożyć nim foremki do tartaletek. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na zloty kolor. Do upieczonych babeczek włożyć kurki, obłożyć wiórkami masła i zapiekać jeszcze 5 minut. Posypać posiekana papryczką i szczypiorkiem. Przed podaniem udekorować kleksem śmietany.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: