ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofasola biała 1 puszkamarchewka 1 sztukpor 1 sztukcebula 1 sztukziemniaki 3 sztukpomidory 2 sztukłazanki 100 gramówmasło 2 łyżek stołowycholiwa 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną marchewkę pokroić w kostkę, a ziemniaki i pora na plasterki, cebulę w piórka. Na rozgrzane w garnku masło i oliwę wrzucić cebulę i pora, dodać marchewkę oraz ziemniaki i podsmażyć. Zalać litrem wody i gotować 35 minut. Ugotować łazanki (8 minut) i zahartować zimną wodą. Sparzone pomidory obrać, usunąć pestki i pokroić na kawałki. Fasolę osączyć. Do zupy dodać pomidory i fasolę, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Wrzucić łazanki, wymieszać i podgrzać. Podawać posypane posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: