ßßß Cookit - przepis na Zupa włoska fasolowa

Zupa włoska fasolowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola biała 1 puszka
marchewka 1 sztuk
por 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
pomidory 2 sztuk
łazanki 100 gramów
masło 2 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną marchewkę pokroić w kostkę, a ziemniaki i pora na plasterki, cebulę w piórka. Na rozgrzane w garnku masło i oliwę wrzucić cebulę i pora, dodać marchewkę oraz ziemniaki i podsmażyć. Zalać litrem wody i gotować 35 minut. Ugotować łazanki (8 minut) i zahartować zimną wodą. Sparzone pomidory obrać, usunąć pestki i pokroić na kawałki. Fasolę osączyć. Do zupy dodać pomidory i fasolę, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Wrzucić łazanki, wymieszać i podgrzać. Podawać posypane posiekaną natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10176/Zupa-wloska-fasolowa