ßßß
Spróbujcie koniecznie
Składniki: 500g oczyszczonych podgrzybków7-8 ziemniaków
2 marchewki1 pietruszka300 ml bulionu drobiowego Krakus1 duża cebula1 mały por3 dojrzałe pomidorymasło klarowane do smażenia200 ml kwaśnej śmietany 18%1/2 pęczka posiekanej natki pietruszkisól , pieprz Przygotowanie: Grzyby przekroić na mniejsze kawałki , obgotować przez dwie min w osolonym wrzątku.Marchew , pietruszkę i ziemniaki obrać, umyć.Ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę , marchew z pietruszką w pół plastry.Warzywa umieścić w garnku , zalać o 2 l. wody , zagotować.Do warzyw wlać bulion drobiowy Krakus, gotować aż staną się pół miękkie.Cebulę pokroić w kostkę , opłukanego pora w pół plastry .Pomidory sparzyć , obrać ze skórki , także pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło klarowane , zeszklić cebulę z porem , dodać pomidory.Dusić do momentu aż się rozpadną.Zawartość patelni przelać do garnka z zupą , dodać także grzyby.Gotować do miękkości wszystkich składników.Śmietanę wymieszać z chochlą zupy , przelać do garnka.Doprawić solą i pieprzem oraz natką pietruszki.











Smacznego
#krakus, #smacznieiszybko