ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 400 gramówjajka 3 sztukprawdziwki mrożone 300 gramówmasło 150 gramówczosnek 2 ząbkicebula posiekana 1 sztukśmietana 50 mililitrówser żółty tarty 60 gramówliscie szpinaku pokrojone w paski 100 gramówlistki szałwi 10 sztukrozmaryn według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Rozmrożone i posiekane grzyby usmażyć na 50g masła z rozdrobnionym czosnkiem i posiekaną cebulą, dodać śmietanę, poddusić, doprawić rozmarynem, solą oraz pieprzem, ostudzić. Wymieszać z serem(odrobiną zostawić do posypania) i sparzonym, odciśniętym szpinakiem.Z mąki, jajek, szczypty soli zagnieść i wyrobić ciasto, dodając tyle ciepłej wody, aby było elastyczne. Rozwałkować i pokroić na prostokątne płaty, odłożyć na krótko, a potem przeciąć na pół. Na połówce każdego płata w regularnych odstępach ułożyć łyżeczkę farszu, przykryć drugą połową płata i skleić brzegi.Wyciąć kwadratowe pierożki. Gotować 8 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. na patelni podgrzać pozostałe masło z szałwią, wrzucić na chwilę pierożki. posypać odrobiną sera i pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: