Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramów
jajka 3 sztuk
prawdziwki mrożone 300 gramów
masło 150 gramów
czosnek 2 ząbki
cebula posiekana 1 sztuk
śmietana 50 mililitrów
ser żółty tarty 60 gramówliscie
szpinaku pokrojone w paski 100 gramówlistki
szałwi 10 sztuk
rozmaryn według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Rozmrożone i posiekane
grzyby usmażyć na 50g
masła z rozdrobnionym
czosnkiem i posiekaną
cebulą, dodać
śmietanę, poddusić, doprawić
rozmarynem,
solą oraz
pieprzem, ostudzić. Wymieszać z
serem(odrobiną zostawić do posypania) i sparzonym, odciśniętym
szpinakiem.Z
mąki,
jajek, szczypty
soli zagnieść i wyrobić ciasto, dodając tyle ciepłej
wody, aby było elastyczne. Rozwałkować i pokroić na prostokątne płaty, odłożyć na krótko, a
potem przeciąć na pół. Na połówce każdego płata w regularnych odstępach ułożyć łyżeczkę farszu, przykryć drugą połową płata i skleić brzegi.Wyciąć kwadratowe pierożki. Gotować 8 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. na patelni podgrzać pozostałe
masło z
szałwią, wrzucić na chwilę pierożki. posypać odrobiną
sera i
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: