ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 0,5 sztukczekolada w proszku 5 łyżek stołowychbudyń czekoladowy w proszku 2 łyżek stołowychjajka 5 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychcukier 0,75 szklanekadwokat 4 łyżek stołowychocet ryżowy 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptaorzechy włoskie pokruszone 100 gramówrodzynki 50 gramówkrem ajerkoniakowy 1 sztukgalaretka pomarańczowa 1 sztukwinogrona małe według uznaniawiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:Ciasto: margarynę roztopić i połączyć z czekoladą w proszku rozprowadzoną w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko ostudzić. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli na puch, dodać budyń w proszku wymieszany z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć, dodać ostudzoną margarynę z czekoladą, adwokat, ocet, wymieszać, wsypać orzechy i wymoczone, osączone rodzynki i wymieszać. Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach ok. 40 minut.Krem ajerkoniakowy przygotować wg przepisu na opakowaniu i wyłożyć na zimne ciasto w formie, wyrównać i rozłożyć oczyszczone winogrona, całość zalać tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki na noc.Uwagi:Galaretka koniecznie musi być już mocno tężejącą, ponieważ rzadsza przeleci na spód ciasta.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Uwielbiam Brownie, a z adwokatem jest wpros wyśmienity.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: