ßßß Cookit - przepis na Brownie z adwokatem i galaretką

Brownie z adwokatem i galaretką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 0,5 sztuk
czekolada w proszku 5 łyżek stołowych
budyń czekoladowy w proszku 2 łyżek stołowych
jajka 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier 0,75 szklanek
adwokat 4 łyżek stołowych
ocet ryżowy 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
orzechy włoskie pokruszone 100 gramów
rodzynki 50 gramów
krem ajerkoniakowy 1 sztuk
galaretka pomarańczowa 1 sztuk
winogrona małe według uznania
wiórki kokosowe według uznania
Wykonanie:
Ciasto: margarynę roztopić i połączyć z czekoladą w proszku rozprowadzoną w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko ostudzić. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli na puch, dodać budyń w proszku wymieszany z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć, dodać ostudzoną margarynę z czekoladą, adwokat, ocet, wymieszać, wsypać orzechy i wymoczone, osączone rodzynki i wymieszać. Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach ok. 40 minut.
Krem ajerkoniakowy przygotować wg przepisu na opakowaniu i wyłożyć na zimne ciasto w formie, wyrównać i rozłożyć oczyszczone winogrona, całość zalać tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki na noc.
Uwagi:
Galaretka koniecznie musi być już mocno tężejącą, ponieważ rzadsza przeleci na spód ciasta.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: pawlo1404
Data: 2008-12-12
Uwielbiam Brownie, a z adwokatem jest wpros wyśmienity.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4525/Brownie-z-adwokatem-i-galaretka