Wykonanie

składniki* 125 g
margaryny* 100 g
cukru* 2
jajka* 175 g
mąki pszennej* 1 łyżeczka
proszku do pieczenia* szczypta
soli* 6
śliwek* 12 papilotekSposób wykonania
Śliwki przekroić na pół, usunąć pestki.
Margarynę utrzeć z
cukrem i
solą na puszysty krem, dodać
jajka i jeszcze chwilę ucierać. Dodać
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia. Szybko wymieszać.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić
ciastem nie więcej niż do 2/3 wysokości. Na wierzchu ułożyć po połówce
śliwki, lekko wcisnąć.Włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec w temperaturze 200 stopni, ok. 25 min.Po wyjęciu z piekarnika odczekać 5 min. i wyjąć muffinki z formy.Można polać
czekoladą lub lukrem.




Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.