ßßß Cookit - przepis na Keks z razowca

Keks z razowca

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
Cynamon według uznania
orzechy włoskie 50 gramów
rodzynki 100 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier 0.75 szklanek
margaryna 3 łyżek stołowych
jajko 5 sztuk
bułka tarta 0.5 szklanek
chleb ciemny suszony 0.5 szklanek
sól według uznania
Wykonanie:
Margarynę zmiksować z cukrem i żółtkami, dodać starty chleb, bułkę tartą, proszek do pieczenia, wymoczone rodzynki i posiekane orzechy. Wszystko dobrze wymieszać. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek i lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do małej formy, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.
Uwagi:
Ciemny razowy chleb zetrzeć na drobnych oczkach tarki i przesiać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3442/Keks-z-razowca