ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość CzegoCynamon według uznaniaorzechy włoskie 50 gramówrodzynki 100 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychcukier 0.75 szklanekmargaryna 3 łyżek stołowychjajko 5 sztukbułka tarta 0.5 szklanekchleb ciemny suszony 0.5 szklaneksól według uznaniaWykonanie:Margarynę zmiksować z cukrem i żółtkami, dodać starty chleb, bułkę tartą, proszek do pieczenia, wymoczone rodzynki i posiekane orzechy. Wszystko dobrze wymieszać. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek i lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do małej formy, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.Uwagi:Ciemny razowy chleb zetrzeć na drobnych oczkach tarki i przesiać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: