Wykonanie
Jak pewnie zdążyliście już zauważyć, uwielbiam wypieki
cynamonowe. Dzisiaj prezentuje wam kolejną odsłonę chrupiących
ciasteczek. Idealnych do
kawy,
herbaty oraz do postawienia na świątecznym
stole :)Jednak chciałam przeprosić was za słabo wykonane zdjęcia, ale światło nie pozwalało na lepsze :cSkładniki:/45-50 sztuk/2 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżeczki
cynamonu1/4 łyżeczki
soli3/4 kostki
margaryny1 szklanka
cukru1 duże
jajkoPrzygotowanie:Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia.Przesiać
mąkę,
proszek do pieczenia,
cynamon i
sól do dużej miski.W średniej misce ukręcić mikserem gładką masę z
margaryny i
cukru. Dodać
jajko i dalej miksować. Wsypać suche składniki i wyrobić miękkie ciasto.Uformować kulki wielkości dużych
orzechów laskowych i układać na blachę w odstępach 3 cm.Piec każdą blachę 10-15 minut, aż brzegi
ciasteczek się zarumienią. Pozostawić na blaszce, aby stwardniały. Przełożyć na metalową kartkę do wystygnięcia.Smacznego :)