ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 400 gramówboczek wędzony 150 gramówoliwa 1 łyżek deserowychczosnek 1 ząbkijajka 4 sztukparmezan 50 gramówśmietana 0,5 szklaneknatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony czosnek rozdrobnić. Boczek pokroić w słupki i wytopić na suchej patelni lub na oliwie, a pod koniec smażenia dołożyć czosnek.Jajka roztrzepać ze śmietana oraz tartym parmezanem, doprawić sola oraz pieprzem. Dodać stopiony boczek i dobrze wymieszać.Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu, odcedzić, osaczyć i włożyć z powrotem do gorącego naczynia. Wlać mieszaninę jajek, boczku i sera. Mieszając energicznie podgrzewać na małym ogniu, aż jajka się zetną. Rozłożyć na talerze, ew. posypać natka oraz pieprzem. Część tartego sera warto podawać w oddzielnej miseczce, tak aby każdy mógł posypać sobie makaron zgodnie z własnymi upodobaniami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z JajPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: