Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 400 gramów
boczek wędzony 150 gramów
oliwa 1 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
jajka 4 sztuk
parmezan 50 gramów
śmietana 0,5 szklanek
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
czosnek rozdrobnić.
Boczek pokroić w słupki i wytopić na suchej patelni lub na
oliwie, a pod koniec smażenia dołożyć
czosnek.
Jajka roztrzepać ze
śmietana oraz tartym
parmezanem, doprawić
sola oraz
pieprzem. Dodać stopiony
boczek i dobrze wymieszać.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu, odcedzić, osaczyć i włożyć z powrotem do gorącego naczynia. Wlać mieszaninę
jajek,
boczku i
sera. Mieszając energicznie podgrzewać na małym ogniu, aż
jajka się zetną. Rozłożyć na talerze, ew. posypać
natka oraz
pieprzem. Część tartego
sera warto podawać w oddzielnej miseczce, tak aby każdy mógł posypać sobie
makaron zgodnie z własnymi upodobaniami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z JajPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: