ßßß Cookit - przepis na Makaron z grzybami, boczkiem i tuńczykiem

Makaron z grzybami, boczkiem i tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby 200 gramów
boczek wędzony 2 plastry
czosnek 1 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
tuńczyk w oleju 60 gramów
makaron wstążki 350 gramów
parmezan 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby pokroić w plastry, a boczek w małą kostkę. Oczyszczony czosnek posiekać. W rondlu na oliwie podsmażć boczek z czosnkiem. Wrzucić grzyby, mieszając, chwilę smażyć. Dodać osaczonego, rozdrobnionego tuńczyka, mieszając, smażyć 10 minut. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Osaczony wymieszać z gorącym sosem. Podawać posypany cienkimi płatkami parmezanu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12277/Makaron-z-grzybami,-boczkiem-i-tunczykiem