ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby 200 gramówboczek wędzony 2 plastryczosnek 1 ząbkioliwa 2 łyżek stołowychtuńczyk w oleju 60 gramówmakaron wstążki 350 gramówparmezan 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby pokroić w plastry, a boczek w małą kostkę. Oczyszczony czosnek posiekać. W rondlu na oliwie podsmażć boczek z czosnkiem. Wrzucić grzyby, mieszając, chwilę smażyć. Dodać osaczonego, rozdrobnionego tuńczyka, mieszając, smażyć 10 minut. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Osaczony wymieszać z gorącym sosem. Podawać posypany cienkimi płatkami parmezanu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z RybPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: