ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoszalotka 1 sztukczosnek 1 ząbkioliwa według uznaniaboczek wędzony 200 gramówśmietana 0,5 litrówmakaron casarecce 500 gramówżółtka 4 sztukparmezan według uznaniapieprz według uznaniasól według uznanialistki bazylii według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulkę oraz czosnek drobno posiekać i zeszklić na oliwie w głębokiej patelni. Dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć na małym ogniu 5 minut. Odlać nadmiar tłuszczu i dodać gęsta śmietanę. Gotować jeszcze na małym ogniu 7 minut. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony dodać do sosu i wymieszać. Podgrzewać jeszcze 2 minuty i zestawić z ognia. Mieszając, dodać żółtka, uważając, aby się nie ścięły. Danie posypać startym parmezanem i udekorować bazylią lub natka pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: