Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki 600 gramów
boczek wędzony 200 gramów
jajka 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
parmezan 2 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony polać
oliwa i wymieszać. Trzymać w cieple.Oczyszczony
czosnek posiekać. Wymieszać
jajka z łyżka
oliwy,
śmietaną,
czosnkiem, łyżka
startego sera, doprawić
solą oraz
pieprzem i gałką. Pokrojony w małą kostkę
boczek podsmażyć na suchej patelni. Mieszając, wlać roztrzepane
jajka. Dodać szczyptę
pieprzu i chwile podgrzewać.Gorący
makaron wymieszać z sosem jajecznym z
boczkiem, posypać reszta
startego sera i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: