ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron wstążki 600 gramówboczek wędzony 200 gramówjajka 3 sztukczosnek 1 ząbkioliwa 2 łyżek stołowychśmietana 2 łyżek stołowychparmezan 2 łyżek stołowychgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony polać oliwa i wymieszać. Trzymać w cieple.Oczyszczony czosnek posiekać. Wymieszać jajka z łyżka oliwy, śmietaną, czosnkiem, łyżka startego sera, doprawić solą oraz pieprzem i gałką. Pokrojony w małą kostkę boczek podsmażyć na suchej patelni. Mieszając, wlać roztrzepane jajka. Dodać szczyptę pieprzu i chwile podgrzewać.Gorący makaron wymieszać z sosem jajecznym z boczkiem, posypać reszta startego sera i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: