ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoparówki cielęce małe 2 porcjamarchewka 1 sztukkalafior 0,5 sztukbrokuł 0,5 sztukcebula 2 sztukkabaczek 1 sztukser żółty 5 plastryolej 5 łyżek stołowychmąka 2 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznanialistki bazylii według uznaniaprzyprawa do zapiekanek 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku sparzyć oczyszczone różyczki kalafiora i brokuła. Odcedzić, a wywar zachować.Oczyszczona marchewkę pokroić w plastry, a kabaczka na kawałki. Gotować 10 minut w wywarze i odcedzić. Wywar wystudzić. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka i zeszklić na 2 łyżkach oleju. Dodać pozostałe warzywa oraz parówki i chwilę smażyć. Posypać przyprawa, pieprzem oraz solą do smaku.Do naczynia żaroodpornego przełożyć zawartość patelni. Rozgrzać pozostałe 3 łyżki oleju, wsypać mąkę, lekko zasmażyć i rozprowadzić zimnym wywarem warzywnym. Potrawkę polać sosem i zapiekać 20 minut w gorącym piekarniku, przed podaniem posypać świeżymi ziołami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: