Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
parówki cielęce małe 2 porcja
marchewka 1 sztuk
kalafior 0,5 sztuk
brokuł 0,5 sztuk
cebula 2 sztuk
kabaczek 1 sztuk
ser żółty 5 plastry
olej 5 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznanialistki
bazylii według uznania
przyprawa do zapiekanek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku sparzyć oczyszczone różyczki
kalafiora i
brokuła. Odcedzić, a
wywar zachować.Oczyszczona
marchewkę pokroić w plastry, a
kabaczka na kawałki. Gotować 10 minut w wywarze i odcedzić.
Wywar wystudzić. Oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka i zeszklić na 2 łyżkach
oleju. Dodać pozostałe warzywa oraz
parówki i chwilę smażyć. Posypać
przyprawa,
pieprzem oraz
solą do smaku.Do naczynia żaroodpornego przełożyć zawartość patelni. Rozgrzać pozostałe 3 łyżki
oleju, wsypać
mąkę, lekko zasmażyć i rozprowadzić zimnym
wywarem warzywnym. Potrawkę polać sosem i zapiekać 20 minut w gorącym piekarniku, przed podaniem posypać świeżymi
ziołami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: