ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówkiełbasa 500 gramówmarchewka 3 sztukcebula 3 sztukolej 2 łyżek stołowychprzecier pomidorowy 1 łyżek deserowychmąka 1 łyżek stołowychśmietana 200 gramówrosół z warzyw 3 szklaneknarka pietruszki 2 łyżek stołowychżółty ser tarty 100 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę, a oczyszczoną marchewkę w cieniutkie plasterki. Ziemniaki i marchew wrzucić do 1,5 litra osolonego wrzątku i gotować 10 minut.Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki i oczyszczoną cebulę też pokroić na cienkie plasterki. Kiełbasę z cebulą dusić na rozgrzanym oleju na patelni.Przecier pomidorowy oprószyć mąką i wymieszać ze śmietaną, zalać rosołem, mieszając doprowadzić do wrzenia i chwilę pogotować.Warzywa osaczyć z wody i połączyć z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem, posypać natką i żółtym serem. Podawać z tostami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: