ßßß Cookit - przepis na Toczek z parówką, porem i żółtym serem

Toczek z parówką, porem i żółtym serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
jajka 1 sztuk
bułka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
przyprawa pikantna w płynie 1 łyżek stołowych
papryka mielona 1 łyżek deserowych
parówki grube 5 sztuk
liscie pora według uznania
ser żółty w formie makaronu 1 porcja
listki bazylii 1 łyżek deserowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Do mięsa dodać jajko, namoczoną, odciśniętą bułkę, drobno posiekaną cebulę, przyprawę w płynie, paprykę, posiekaną bazylię oraz sól i pieprz do smaki. Dobrze wyrobić. Z masy uformować 5 cienkich placuszków, każdy obtoczyć wokół parówki owiniętej liściem pora i zawiązać dwoma serowymi makaronami. Obsmażyć toczki na 2 łyżkach oleju. Usmażone obwiązać pozostałym serem, nakryć pokrywką, trzymać do lekkiego rozpuszczenia - ok. 3 minuty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11681/Toczek-z-parowka,-porem-i-zoltym-serem