Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
jajka 1 sztuk
bułka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
przyprawa pikantna w płynie 1 łyżek stołowych
papryka mielona 1 łyżek deserowych
parówki grube 5 sztukliscie
pora według uznania
ser żółty w formie
makaronu 1 porcjalistki
bazylii 1 łyżek deserowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do
mięsa dodać
jajko, namoczoną, odciśniętą
bułkę, drobno posiekaną
cebulę, przyprawę w płynie,
paprykę, posiekaną
bazylię oraz
sól i
pieprz do smaki. Dobrze wyrobić. Z masy uformować 5 cienkich placuszków, każdy obtoczyć wokół
parówki owiniętej liściem
pora i zawiązać dwoma serowymi
makaronami. Obsmażyć toczki na 2 łyżkach
oleju. Usmażone obwiązać pozostałym
serem, nakryć pokrywką, trzymać do lekkiego rozpuszczenia - ok. 3 minuty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: