ßßß Cookit - przepis na Schabowe kieszenie z farszem serowym

Schabowe kieszenie z farszem serowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety schabowe 2 sztuk
papryka 1 sztuk
por 1 sztuk
cebula 1 sztuk
burak 1 sztuk
ser żółty 4 łyżek stołowych
przyprawa do wieprzowiny 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Grube kotlety rozciać tak, aby utworzyć w mięsie głęboką kieszeń i natrzeć przyprawą, olejem oraz pieprzem. Wcześniej ugotowany, obrany burak, oczyszczoną paprykę, por oraz cebulę drobno posiekać. Warzywa doprawić do smaku i przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Farszem napełnić kieszenie w mięsie, posypać serem pokrojonym w kosteczkę i spiąć wykałaczkami. Potrawę obsmażyć z obu stron, przełożyć do rondla i dusić 20 minut na małym ogniu. Porcje można pokroić tak jak roladki. Podawać z surówkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11660/Schabowe-kieszenie-z-farszem-serowym