Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety
schabowe 2 sztuk
papryka 1 sztuk
por 1 sztuk
cebula 1 sztuk
burak 1 sztuk
ser żółty 4 łyżek stołowych
przyprawa do
wieprzowiny 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Grube kotlety rozciać tak, aby utworzyć w
mięsie głęboką kieszeń i natrzeć przyprawą,
olejem oraz
pieprzem. Wcześniej ugotowany, obrany
burak, oczyszczoną
paprykę,
por oraz
cebulę drobno posiekać. Warzywa doprawić do smaku i przesmażyć na 2 łyżkach
oleju. Farszem napełnić kieszenie w
mięsie, posypać
serem pokrojonym w kosteczkę i spiąć wykałaczkami. Potrawę obsmażyć z obu stron, przełożyć do rondla i dusić 20 minut na małym ogniu. Porcje można pokroić tak jak roladki. Podawać z surówkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: