Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 1 kilogramów
cukinia 700 gramów
bulion 1 litrów
cebula 3 sztuk
czosnek 3 ząbki
masło 1,5 łyżek stołowych
bazylia według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
cukinie pokroić w kostkę (
młodych nie trzeba obierać), zalać szklanką
wody i gotować 10 min. posiekaną
cebulę zeszklić na
maśle, przełożyć do
cukinii. Dodać obrane i pokrojone w kostkę
pomidory i zmiażdżony
czosnek, wlać gorący
bulion ( może być z kostki), gotować na wolnym ogniu ok. 25 min. Przyprawić
solą,
cukrem i
pieprzem, oprószyć
bazylią. Podawać z
makaronem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: