ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 1 kilogramówcukinia 700 gramówbulion 1 litrówcebula 3 sztukczosnek 3 ząbkimasło 1,5 łyżek stołowychbazylia według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte cukinie pokroić w kostkę (młodych nie trzeba obierać), zalać szklanką wody i gotować 10 min. posiekaną cebulę zeszklić na maśle, przełożyć do cukinii. Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory i zmiażdżony czosnek, wlać gorący bulion ( może być z kostki), gotować na wolnym ogniu ok. 25 min. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem, oprószyć bazylią. Podawać z makaronem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: