Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
brokuł 1 sztuk
pomidorki koktajlowe 500 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
oliwa 6 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
musztarda miodowa 1 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
oregano według uznania
tymianek według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
brokuł podzielić na małe różyczki i blanszować przez 4 minuty w osolonym wrzątku. Odcedzić, przelać zimną
wodą i osączyć. Dodać pokrojone na połówki
pomidorki i posiekaną
cebulę.Sos: wymieszać
oliwę z
sokiem z cytryny i
musztardą. Doprawić zmiażdżonym
czosnkiem,
solą i
pieprzem.
Sałatkę polać sosem, posypać
ziołami, wymieszać i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02może byćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: