ßßß
Składniki:500 g pomidorków koktajlowych2 łyżki cukrusól i pieprztymianek2-3 ząbki czosnkuoliwa z oliwekoregano do smakuPrzygotowanie:Kroimy pomidory wzdłuż na pół. Układamy na blasze, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Posypujemy ziołami, czosnkiem i skrapiamy oliwą.
Pieczemy w temperaturze 140 °C w statycznym piecu przez 120 minut, aż woda wyparuje z pomidorów. Staną się lekko prażone ale nie suszone.Przechowywujemy pomidory confit w lodówce przykryte folią w szczelnym pojemniku lub słoiku przez 3 dni. Nie zalecam zamrażania.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionTomato ConfitIngredients:500 g cherry tomatoes2 tablespoons sugarsalt and pepper thyme2-3 cloves of garlicolive oiloregano to tastePreparation:Cut tomatoes in half lengthwise. Arrange on a baking tray, season with salt, pepper and sugar. Sprinkle with herbs, garlic and sprinkle with olive oil.Bake at 140 ° C in a static oven for 120 minutes until the water has evaporated from the tomatoes. They will be lightly toasted but not dried.Confit tomatoes kept here in the refrigerator in a sealed foil-covered container or jar for 3 days. I do not recommend freezing.