ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegoryż 100 gramówmarchewka 250 gramówcebula 1 sztukpapryka kolorowa 6 sztukpomidory 3 sztukolej 2 łyżek stołowychmięso mielone 500 gramówkoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychtymianek, gałązki 2 sztukbazylia, gałązki 2 sztuktrybula, pęczek 0,5 sztukbulion warzywny 300 mililitrówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ryż ugotować w osolonym wrzątku, osaczyć. Oczyszczoną marchewkę pokroić w małą kostkę, a oczyszczoną cebulę posiekać. Umyte pomidory pokroić w ćwiartki, usunąć środki z pestkami, a miąższ pokroić w kostkę. Paprykę opłukać, odkroić wierzchy i usunąć gniazda nasienne. Cebulę i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso i smażyć kilka minut, nie przerywając mieszania. Dodać koncentrat i marchewkę i dusić kilka minut na małym ogniu, doprawić do smaku sola i pieprzem.. Dodać pomidory, ryż i wymieszać. Opłukaną bazylię i tymianek trochę odłożyć do dekoracji, a pozostałe listki posiekać i dodać do mięsnego farszu. Nadzieniem wypełnić strąki papryki i umieścić je w natłuszczonej żaroodpornej formie, podlać bulionem warzywnym i pie 30 minut w 200 stopniach. Przed podaniem udekorować odłożonymi ziołami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: