ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kości 400 gramówpapryka 2 sztukpor 1 sztukcebula 1 sztukpomidory 2 sztukryż 200 gramówczosnek 2 ząbkiolej 3 łyżek stołowychbulion warzywny 1 kostekoregano według uznaniatymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na plastry, natrzeć solą oraz pieprzem. Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Oczyszczona cebule i czosnek posiekać. oczyszczony por pokroić w talarki. Na rozgrzanym w rondlu oleju obsmażyć kotlety na rumiano z obu stron. Dodać warzywa, mieszając, smażyć 3 minuty. Wsypać opłukany ryż, oprószyć oregano oraz tymiankiem. Zalać 3 szklankami wrzątku, w kruszyć kostkę bulionową, wymieszać i zagotować. Gotować 20 minut na małym ogniu, pod przykryciem, aż ryz wchłonie cały płyn, a mięso będzie miękkie. w razie potrzeby dolać jeszcze trochę wrzątku. Sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić na cząstki i dodać do potrawy. Gotować jeszcze 10 minut, aż pomidory się rozgotują. Podawać posypane świeżymi ziołami.Uwagi:Potrawę można doprawić na ostro szczypta mielonego chilli, odrobina sosu tabasco lub sosu sambal oelek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: