ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta włoska 1 sztukmięso mielone drobiowe 500 gramówcebula 3 sztukryż 1 szklanekpomidory 4 sztukrodzynki 3 łyżek stołowychjajka 2 sztukkoncentrat pomidorowy 1 puszkamasło 2 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychbulion warzywny 1 szklanekczosnek 3 ząbkikolendra według uznaniabazylia według uznaniagałka muszkatałowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku ugotować do miękkości ryż i osączyć. Oczyszczoną, posiekana 1 cebulę zeszklić na oleju i wymieszać z mięsem, łyżka rodzynek, ryżem oraz jajkami. Mieszając, doprawić bazylią, kolendrą, gałką, sola oraz pieprzem. Oczyszczona kapustę z blanszować w osolonym wrzątku i ostrożnie podzielić na liście. Na listkach ułożyć farsz i zwinąć gołąbki. Układać je w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem. Pozostałe oczyszczone cebule posiekać, obrane pomidory pokroić w kostkę i wymieszać z cebula oraz reszta rodzynek i położyć na gołąbkach. Całość polać bulionem wymieszanym z koncentratem i posiekanym czosnkiem. Obłożyć wiórkami masła i zapiekać 50 minut w 190 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: