Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 2 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 1 szklanek
ryż dziki 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone 1 puszka
bazylia 4 gałązki
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę oraz
czosnek posiekać i zeszklić na
maśle. Dodać oba rodzaje
ryżu, chwile smażyć, zalać szklanką
wody, oprószyć
solą i wymieszać. Mieszając, gotować 20 minut. Dodać
pomidory z puszki lub 2 świeże pokrojone w kostkę i gotować 10 min ut. Dodać opłukaną, posiekana
bazylię.Gotowy
ryż z
pomidorami nałożyć do miseczek, ugnieść i wyłożyć na przygotowane talerze. Udekorować listkami
bazylii. Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do
mięsa i
ryby.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaSałatkiKomentarze:Autor:
ALINA MOLData: 2011-06-30wasze przepisy sa wspaniale,dawno temu stosowalam ta diete przez dwa lata,mialam super figure,teraz przytylam i z mila checia powroce do tej diety,tutaj sie nie gloduje i do tego bardzo dobrze czuje.Jednym slowem Dieta jedyna w ktora morzna uwierzyc,sprubojcie!!!!!!!!!!
ALINA MOL.Oefektach poinformuje Was napewno.PADodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: