Wykonanie
            Czasem zwykła pomidorowa powtarzana wielokrotnie nie jest do końca pożądana więc warto ją urozmaicić. Nie jestem zwolenniczką 
mleczek kokosowych więc pozostaję przy 
polskich warzywach takich jak 
cebula. To właśnie ją dodałam do zupy i 
powiem Wam, że jest pyszna- chyba lepsza od zwykłej pomidorówki. Jeśli chcecie dowodu to proponuję wyprobować przepis :)- 2 litry rosołu drobiowego- 2 puszki 
pomidorów krojonych ( 800g)- 1 kg 
cebuli- 50ml 
koniaku- 1 łyżka 
masła- 
sól, 
pieprz, 
gałka muszkatołowa, cząber suszony, 
bazylia do smaku- 3 ząbki 
czosnkuRosół podgrzewamy i dodajemy do niego 
pomidory i 
czosnek i chwilę gotujemy. W tym czasie obieramy 
cebulę, kroimy ją w plasterki. Rozgrzewamy na patelni 
masło i wrzucamy na nie 
cebulę. Chwilę szklimy , dolewamy 
koniak, mieszamy i czekamy aż 
cebula zacznie brązowieć. Wtedy doprawiamy 
solą, 
pieprzem i 
gałką muszkatołową a następnie dodajemy do zupy. Znów chwilę gotujemy po czym doprawiamy 
ziołami do smaku. Wyśmienicie smakuje z 
makaronem jak i z 
ryżem.



