ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 4 sztukszpinak 500 gramówcebula 1 sztukryż (ugotowany)0,5 szklanekser żółty 5 łyżek stołowychśmietana 3 łyżek stołowychmasło 3 gramówtłuszcz według uznanialistki bazylii według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaczosnek 2 ząbkiWykonanie:Oczyszczony szpinak grubo posiekać (mrożone liście, rozmrozić i posiekać). Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać i zeszklić na łyżce masła. Dodać szpinak, wymieszać i dusić 5 minut pod przykryciem. Wymieszać z ugotowanym ryżem, gęstą śmietaną oraz startym serem. Doprawić farsz posiekana bazylią, sola oraz pieprzem.Umytym pomidorom odkroić górna cześć i wydrążyć łyżeczka pestki, pozostawiając przy skórce warstwę miąższu. Pomidory napełnić farszem. Położyć po kawałeczku masła i przykryć odciętymi wierzchami. Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiekać 25 minut w 175 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 4 sztukszpinak 500 gramówcebula 1 sztukryż (ugotowany)0,5 szklanekser żółty 5 łyżek stołowychśmietana 3 łyżek stołowychmasło 3 gramówtłuszcz według uznanialistki bazylii według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaczosnek 2 ząbkiWykonanie:Oczyszczony szpinak grubo posiekać (mrożone liście, rozmrozić i posiekać). Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać i zeszklić na łyżce masła. Dodać szpinak, wymieszać i dusić 5 minut pod przykryciem. Wymieszać z ugotowanym ryżem, gęstą śmietaną oraz startym serem. Doprawić farsz posiekana bazylią, sola oraz pieprzem.Umytym pomidorom odkroić górna cześć i wydrążyć łyżeczka pestki, pozostawiając przy skórce warstwę miąższu. Pomidory napełnić farszem. Położyć po kawałeczku masła i przykryć odciętymi wierzchami. Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiekać 25 minut w 175 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: