ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoryż 100 gramówmarchewka 2 sztukogórki 4 sztukcebula 2 sztukmięso mielone 300 gramówbulion 0,5 litrówtymianek 4 gałązkiolej 1 łyżek deserowychprzecier pomidorowy 200 gramówzasmażka błyskawiczna 1 łyżek stołowychser żółty 80 gramówpapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ryż ugotować. Oczyszczoną marchewkę pokroić w kosteczkę, gotować 5 minut i odcedzić. Grube ogórki obrać, rozciąć wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z połową posiekanej cebuli, ryżem i marchewką. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryka i napełnić ogórkowe łódeczki. Ułożyć je w 2 formach żaroodpornych. Do każdej wlać po szklance bulionu. Zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Odcedzić wywar.Resztę cebuli poddusić na oleju. Zalać wywarem z uduszonych ogórków oraz przecierem pomidorowym. Dodać posiekany tymianek, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Powstały sos zagęścić zasmażką. Ogórki w formach posypać startym serem i ponownie wstawić do piekarnika w tej samej temperaturze i zapiekać, aż ser się rozpuści. Faszerowane ogórki podawać z przygotowanym sosem pomidorowym i pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: