ßßß
 
            
         Składniki:- 3-4 duże papryki,- 500g mięsa mielonego,- 1 woreczek ryżu,- 1 cebula,- sól, pieprz do smaku,- 200g sera żółtego,- 1 szklanka przecieru pomidorowego,- olej do smażenia.Ryż ugotować w osolonej wodzie w gprzepisu na opakowaniu.Paprykę umyć. Od papryki odciąć górną część z ogonkiem, tak aby powstał "kapelusz" (nie wyrzucamy). Oczyścić środek z nasion. Pokroić cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulkę, zeszklić cebulę. Mięso przyprawić do smaku, dodać dodać do cebuli, kiedy mieso się zarumieni, wlać przecież pomidorowy. Dodać ugotowany ryż i wszystko dokładnie wymieszać. Zagotować. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i nafaszerować. Przykryć odciętą częścią papryki, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 ° C. Papryki piec przez ok. 45-50min, wyjąć posypać startym żółtym serem i podpiec jeszcze ok. 5-10 minut do momentu aż ser się rozpuści.
Składniki:- 3-4 duże papryki,- 500g mięsa mielonego,- 1 woreczek ryżu,- 1 cebula,- sól, pieprz do smaku,- 200g sera żółtego,- 1 szklanka przecieru pomidorowego,- olej do smażenia.Ryż ugotować w osolonej wodzie w gprzepisu na opakowaniu.Paprykę umyć. Od papryki odciąć górną część z ogonkiem, tak aby powstał "kapelusz" (nie wyrzucamy). Oczyścić środek z nasion. Pokroić cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulkę, zeszklić cebulę. Mięso przyprawić do smaku, dodać dodać do cebuli, kiedy mieso się zarumieni, wlać przecież pomidorowy. Dodać ugotowany ryż i wszystko dokładnie wymieszać. Zagotować. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i nafaszerować. Przykryć odciętą częścią papryki, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 ° C. Papryki piec przez ok. 45-50min, wyjąć posypać startym żółtym serem i podpiec jeszcze ok. 5-10 minut do momentu aż ser się rozpuści. Smacznego, Kasia ; )
Smacznego, Kasia ; )