Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser zółty 50 gramów
papryka 4 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
kminek mielony 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowych
pieprz 0,5 łyżek deserowych
awokado 1 sztuk
kukurydza konsrwowa 1 puszka
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
cukinia 1 sztukWykonanie:Umytym, osuszonym
paprykom obciąć górną część i usunąć nasiona. Oczyszczoną
cebule posiekać. Umyta
cukinie przekroić wzdłuż na pół, a następnie na plasterki.
Cebule podsmażyć na
oleju, dodać
kminek,
ostrą paprykę oraz
pieprz. Wrzucić
cukinię i smażyć 4 minuty, mieszając. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.Obrane
awokado pokroić na niewielkie kawałki,
kukurydze odcedzić,
ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać
awokado z
cukinia,
kukurydzą,
cebulą, posiekana
natka pietruszki oraz
startym serem. tym farszem nafaszerować
papryki i ustawić w naczyniu do zapiekania. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: