Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopierś z
indyka 1,5 kilogramów
ser mielony 500 gramów
żółtka 2 sztuk
kukurydza konserwowa 0,5 puszka
cukinia 1 sztuk
natka pietruszki 0,5 pęczek
marchewka 1 sztuk
papryka mielona slodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszona pierś rozkroić tak, by powstał duży płat. Przykryć go folia i lekko rozbić.
Mięso oprószyć z obu stron
pieprzem,
sola oraz
papryką i wstawić do lodówki na 30 minut.Do
sera dodać
żółtka, osączona
kukurydzę oraz posiekana
natkę, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
papryką. Dobrze wymieszać i rozsmarować na
mięsie.Oczyszczona
marchewkę oraz opłukana
cukinię osuszyć i pokroić w długie, grubsze słupki. Ułożyć je na warstwie serowej. Ostrożnie zwinąć roladę. Związać
mięso bawełniana nicią i obficie skropić
olejem. Roladę przełożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika nagrzanego do 240 stopni. Po 20 minutach zmniejszyć do 210 stopni i piec jeszcze ok. 60 minut. Co 20 minut podlewać roladę wytwarzającym się sosem. Z upieczonego
mięsa usunąć nici, a roladę pokroić w grubsze plastry.Uwagi:Do masy serowej można też dodać 2 roztarte ząbki
czosnku.Jeśli masa serowa jest zbyt rzadka, to należy dołożyć więcej
natki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: