ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopierś z indyka 1,5 kilogramówser mielony 500 gramówżółtka 2 sztukkukurydza konserwowa 0,5 puszkacukinia 1 sztuknatka pietruszki 0,5 pęczekmarchewka 1 sztukpapryka mielona slodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszona pierś rozkroić tak, by powstał duży płat. Przykryć go folia i lekko rozbić. Mięso oprószyć z obu stron pieprzem, sola oraz papryką i wstawić do lodówki na 30 minut.Do sera dodać żółtka, osączona kukurydzę oraz posiekana natkę, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Dobrze wymieszać i rozsmarować na mięsie.Oczyszczona marchewkę oraz opłukana cukinię osuszyć i pokroić w długie, grubsze słupki. Ułożyć je na warstwie serowej. Ostrożnie zwinąć roladę. Związać mięso bawełniana nicią i obficie skropić olejem. Roladę przełożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika nagrzanego do 240 stopni. Po 20 minutach zmniejszyć do 210 stopni i piec jeszcze ok. 60 minut. Co 20 minut podlewać roladę wytwarzającym się sosem. Z upieczonego mięsa usunąć nici, a roladę pokroić w grubsze plastry.Uwagi:Do masy serowej można też dodać 2 roztarte ząbki czosnku.Jeśli masa serowa jest zbyt rzadka, to należy dołożyć więcej natki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: