ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina 500 gramówmarchewka 200 gramówolej 3 łyżek stołowychmąka 3 łyżek stołowychkukurydza konserwowa 1 puszkamasło 30 gramówżółtka 1 sztuknatka pietruszki według uznaniapieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną marchewkę pokroić w plasterki, zalać wodą i gotować 8 minut. Umyte, osuszone mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć połową mąki i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Posolić i dodać do marchewki. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Z resztą maki rozetrzeć masło, rozprowadzić odrobiną zimnej wody oraz wywarem z mięsa i marchewki, zagotować. Dodać żółtko, kukurydzę, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i podgrzać. Posypać posiekana natka i podawać z ryżem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: