ßßß Cookit - przepis na Potrawka z cielęciny

Potrawka z cielęciny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina 500 gramów
marchewka 200 gramów
olej 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
kukurydza konserwowa 1 puszka
masło 30 gramów
żółtka 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną marchewkę pokroić w plasterki, zalać wodą i gotować 8 minut. Umyte, osuszone mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć połową mąki i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Posolić i dodać do marchewki. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Z resztą maki rozetrzeć masło, rozprowadzić odrobiną zimnej wody oraz wywarem z mięsa i marchewki, zagotować. Dodać żółtko, kukurydzę, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i podgrzać. Posypać posiekana natka i podawać z ryżem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10776/Potrawka-z-cieleciny