Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina 500 gramów
marchewka 200 gramów
olej 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
kukurydza konserwowa 1 puszka
masło 30 gramów
żółtka 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę pokroić w plasterki, zalać
wodą i gotować 8 minut. Umyte, osuszone
mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć połową
mąki i podsmażyć na rozgrzanym
oleju. Posolić i dodać do
marchewki. Dusić, aż
mięso będzie miękkie. Z resztą
maki rozetrzeć
masło, rozprowadzić odrobiną zimnej
wody oraz
wywarem z
mięsa i
marchewki, zagotować. Dodać
żółtko,
kukurydzę, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i podgrzać. Posypać posiekana
natka i podawać z
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: