ßßß Cookit - przepis na Sznycle drobiowe z marchewką

Sznycle drobiowe z marchewką

nazwa

Wykonanie

Robiłam je kiedyś wieki temu. Zupełnie o nich zapomniałam. Ostatnio kiedy przeglądałam książkę Kuchnia Polska pani Miętkiewicz w poszukiwaniu potraw do gotowania po polsku z serwisem zpierwszegotłoczenia i Grumkami, zobaczyłam je znowu. Przypomniał mi się ich smak i postanowiłam, że pokażę je i Wam.
Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka (większe)
4 cienkie marchewki
sól, biały pieprz
mąka do oprószenia
olej do smażenia
odrobina masła
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć i każdą pierś przeciąć na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Marchewki umyć, oskrobać, opłukać i ugotować w małej ilości wody z masłem (nie wolno ich rozgotować). Ostrym nożem zrobić otwór w każdej porcji mięsa, włożyć marchewkę. Mięso oprószyć mąką, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać od razu.
/wydrukuj przepis/
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2010/11/Sznycle-drobiowe-z-marchewka.html