ßßß
 
            
         Kotlet de volaille. Jeszcze kilkanaście lat temu na polskich stołach królowały kotlety mielone i schabowe. Dziś dołączyły do nich różnego rodzaju kotlety z piersi z kurczaka – zarówno kotlety wykwintne jak i de volaille .Przepisów i pomysłów na pysznego de volailla jest sporo – jedni przygotowują je z serem w środku, inni z samym masłem, masłem czosnkowym, a jeszcze inni mieszają masło ze świeżymi ziołami. Moim ulubionym de volaille z masłem i ziołami – ma on bardzo delikatny, ale zarazem przepyszny smak.Potrzebne składniki na 8 kotletów:4 średniej wielkości piersi z kurczaka (lub 8 pojedynczych1/4 kostki masła3 jajka4 łyżki mąkisólbułka tartaolej do smażeniaPrzygotowanie:Oczyszczone piersi umyć, osuszyć, lekko pobić tłuczkiem. Wzdłuż każdego fileta zrobić nacięcie, włożyć do niego łyżkę masła i zacisnąć brzegi. Filety posolić. Jest jeszcze inna metoda polegająca na rozbiciu mięsa na cienką warstwę tak aby nie porobić dziur. Następnie nałożyć masło i zwinąć w rulon i pozaciskać końcówki aby podczas pieczenia nie wypłynęło masło. Mniej doświadczeni mogą zastąpić masło serem żółtym.Jak udał Ci się Twój kotlet de volaille? Daj znać w komentarzach
Kotlet de volaille. Jeszcze kilkanaście lat temu na polskich stołach królowały kotlety mielone i schabowe. Dziś dołączyły do nich różnego rodzaju kotlety z piersi z kurczaka – zarówno kotlety wykwintne jak i de volaille .Przepisów i pomysłów na pysznego de volailla jest sporo – jedni przygotowują je z serem w środku, inni z samym masłem, masłem czosnkowym, a jeszcze inni mieszają masło ze świeżymi ziołami. Moim ulubionym de volaille z masłem i ziołami – ma on bardzo delikatny, ale zarazem przepyszny smak.Potrzebne składniki na 8 kotletów:4 średniej wielkości piersi z kurczaka (lub 8 pojedynczych1/4 kostki masła3 jajka4 łyżki mąkisólbułka tartaolej do smażeniaPrzygotowanie:Oczyszczone piersi umyć, osuszyć, lekko pobić tłuczkiem. Wzdłuż każdego fileta zrobić nacięcie, włożyć do niego łyżkę masła i zacisnąć brzegi. Filety posolić. Jest jeszcze inna metoda polegająca na rozbiciu mięsa na cienką warstwę tak aby nie porobić dziur. Następnie nałożyć masło i zwinąć w rulon i pozaciskać końcówki aby podczas pieczenia nie wypłynęło masło. Mniej doświadczeni mogą zastąpić masło serem żółtym.Jak udał Ci się Twój kotlet de volaille? Daj znać w komentarzach