ßßß
SKŁADNIKI:mięso mielone drobiowe 600 gnatka pietruszki 1 pęczek dużyolej 2 łyżkipapryka mielona słodka 1 łyżeczkasól pieprz 1 szczyptapapryka mielona ostra 1 szczyptakminek 1 szczyptacurry 1 szczyptaPRZYGOTOWANIE:Mięso mielone przełożyć do miski dodać olej oraz wszystkie przyprawy. Papryki mielonej ostrej można dodać więcej, w zależności od tego jak ostre jedzenie lubimy.Natkę pietruszki opłukać i pozostawić do przeschnięcia. Następnie drobno posiekać i dołożyć do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ręce zwilżyć wodą ( mięso ładnie odejdzie od ręki). Na około patyczka formować z mięsa ruloniki, moje długości ok 10-12 cm. Niezbyt długie, aby łatwo przewracało się je na grillu. Ułożyć na talerzu, przykryć folia i wstawić do lodówki na ok godzinkę. Po tym czasie można już grillować. Smacznego:)